enter-article מחירון מאפיות - אתר המאפיות הגדול
מאפיות » מאמרים וחדשות » מחירון מאפיות

מחירון מאפיות

מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? התשובה הופכת קשה יותר משנה לשנה: אמנם רובנו מקפידים לא לאכול חמץ, אבל נראה כאילו המגוון של תוצרת מאפיות, קונדיטוריות ומסעדות במהלך הפסח רק גדל ביחס לשאר השנה





אולי המאפיין היחיד שעדיין מאפיין את חג החירות הוא הוצאות כלכליות כבירות (בוודאי ביחס לשאר השנה). איך נרגיש בני חורין בלי לבזבז קצת יותר על אותה עוגיה מאותה קונדיטוריה?

המחיר של ניקוי (ולעיתים החלפת) ציוד אפיה לצורך הכשרת קונדיטוריות ושאר יצרני מזון לקראת חג הפסח הוא האחראי העיקרי למחירים הגבוהים יותר של התוצרת. שתי הוצאות נוספות "תורמות" לעליית המחירים: מוצרים מעט יקרים יותר (בעיקר הקמחים, שבמקרה של מוצרים כשרים לפסח אינם נמנים על המוצרים המפוקחים מבחינת מחיר ולכן יקרים פי 3-4 ביחס לקמח חיטה לבן), ועלויות השגחה (כשרות) נוספות.

כדי להכין אתכם לביקור הבא במאפיה, אספנו מחירים של כמה קבוצות מוצרי מאפיות כשרים לפסח:

1.      ממתקים שאינם מבוססי אפיה- מרבית הממתקים הללו מיוצרים על ידי קונדיטוריות גדולות יותר. כיוון שבדרך כלל מדובר על מוצרים מבוססי שוקולד ו/או ג'לטין ו/או אמילן תפוח אדמה, קונדיטוריות (או מפעלים) רבים שומרים על ציוד אפיה כשר לפסח כל השנה. מהסיבה הזו המחירים בקטגוריה כמעט ולא משתנים עם הוספת התווית "כשר לפסח". המחירים אם כן נעים בין 25-100 ש"ח לקילו תוצרת.

2.      עוגיות במשקל- בוטנים ובעיקר קוקוס (לידידנו שומרי הקטניות) ממשיכים לשלוט בכיפה בקטגוריה זו. התוצרת הזו מיוצרת גם על ידי קונדיטוריות קטנות ואפילו קונדיטוריות "בוטיק" שהבינו לאחרונה את הפוטנציאל הגסטרונומי של האבסת העם בחג החירות, והחליטו לשנס מותניים, לנקות ציוד אפיה, ולהכנס לשוק עם מגוון מוצרי יוקרה כשרים לפסח.
המחירים משתנים בהתאם: החל מ-20 שקלים לקילו בשוק, וכלה ב-50 שקלים לאריזה של 200 גרם עוגיות קוקוס ממולאות של קונדיטוריית בוטיק. גילוי נאות: כותב שורות אלה אוהב קוקוס בכל צורה, בלי קשר למחיר...

3.      לחמים כשרים לפסח- הקטגוריה הזו היא מהירת הגדילה (מבחינת מגוון והיקף מחירות) בשוק ה"כשר לפסח" בשנים האחרונות. מה שפעם היה תוצרת אזוטרית של כמה קונדיטוריות, הפך לנתח שוק בזכות עצמו. מאפיות רציניות מציעות לחמים שהופכים להיות דומים יותר ויותר לדבר האמיתי.

המחיר- תמיד תמיד גבוהה (מאוד) ביחס ללחמים המוחמצים. הסיבה- גם בגלל שחומרי הגלם יקרים יותר (וכן עלות ניקוי ציוד אפיה וכו' כנ"ל), אבל בעיקר משום שעדיין מדובר על מוצר יוקרה. חבילה של שתים-ארבע ג'בטות במשקל כולל של כ-400 גרם תעלה לכם כ-20 שקלים לדוגמא. כך גם "לחמניות המבורגר" מקמח תפו"א- כ-15 שקלים לשתי לחמניות.

שימו לב שהמוצרים הללו "כבדים" יותר (בגלל השימוש באמילן תפו"א או קמח מצה, הלחם פחות "עולה" ולכן אותו משקל יהיה בעל נפח קטן יותר), ועדיין ברובם בעלי טעם שונה לגמרי מ"הדבר האמיתי".
כמו כן מוצרים רבים מתבססים על רכיבי סויה (ולכן לא מתאימים לשומרי קטניות) ו/או קמח מצה (לא מתאימים למי שמקפיד על אי אכילת מצה שרויה).

4.      מוצרים מבוססי מצה- למרות ש"לחמה עניה" לא מסובסדת ולא מפוקחת במסגרת הפיקוח על המחירים (בניגוד ללחם לבן), מבוססי המצה הם הזולים ביותר בקטגוריית מוצרי המאפיה הכשרים לפסח. אלו כמובן כוללים את המצות הרגילות (כ-30 ש"ח לקילו), אבל לאחרונה גם מגוון רחב של מוצרים, חלקם טעימים יותר, חלקם בריאים יותר, וחלקם גם וגם. אל ה"מצת שוקולד" עתיקת היומין נוספו מצות מקמח מלא, מצות מתוקות, מצות עם תוספות שונות כמו תבלינים ועוד. המחירים עבור המוצרים ה"מיוחדים" הללו עדיין זולים יותר מאשר תוצרת מאפיות כשרות לפסח בקטגוריות האחרות: בין 60-100 ש"ח לקילו.

הרשימה הזו לא מכסה ולו אחוז אחד ממוצרי האפיה הכשרים לפסח שצפויים לצאת לשוק לקראת פסח תשע"ב, ורק מראה לכם שמלבד המחירים, הפסח מאבד מן היחוד שלו כ"מוגבל גסטרונומית". העצה הצנועה של כותב שורות אלה- חשבו פעמיים לפני שקונים עוד מוצר אפיה כשר לפסח: רובם בעלי ערך קלורי גבוהה מאוד, ולא תמיד שווים את ההשקעה הכספית הגבוהה יותר.

עוד באותו נושא

מאפיות בירושלים – מגוון עשיר של מאפים

מאפיות בירושלים – מגוון עשיר של מאפים

ירושלים מציעה מגוון אדיר של מאפיות בעלות ניסיון מאפים ייחודיים ואפילו שעות פעילות של 24 שעות ביממה   העיר ירושלים מציעה מגוון של מאפיות...

מדריך- מאפיות כשרות לפסח

מדריך- מאפיות כשרות לפסח

רבותי, הפסח איבד את המרכיב העיקרי שלו: ההגבלה הדיאטתית. שילובים שנשמעים אוקסימורוניים, כמו "ג'בטת בריאות כשרה לפסח", מוצעות היום על ידי...

string(20) "categoryמאפיות"